Wysłany: 19 Listopad 2009, 00:29 Andi i jego "Niunia"
MODEL: Corsa B
ROK PRODUKCJI: 1997r.
SILNIK: 1.7 Diesel ISUZU
UKŁAD DOLOTOWY: Seria
UKŁAD WYDECHOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Seria
UKŁAD NAPĘDOWY: Seria
ZAWIESZENIE: Seria
FELGI: Oryginalne Alufelgi 14'GM
OPONY: Dębica Navigator2
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
ŚRODEK: Seria
CAR-AUDIO: Alpine CDE-101R + Seria
WYPOSAŻENIE: ABS, Szyberdach, Wspomaganie kierownicy, 2x AirBag
OPIS MOJEJ FURY - Zakup mojej "Niuni" okazał się całkiem przypadkowy. Szukałem zupełnie czegoś innego-małe miejskie autko ala seicento czy punto - najlepiej jeszcze z gazem. A tu od taki rodzynek. I to od znajomego mojego wuja. Pomyślałem w sumie czemu nie? Diesel i to z silnikiem Isuzu - w sam raz na podróże po mieście, dojazdy do pracy i nie tylko...Od września tego roku "Niunia" stała sie moim pierwszym autkiem i jak na obecna chwile jestem zniej bardzo zadowolony PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ: Zestaw car Audio, Nowe folie na tylne szyby, Zakup nowych alufelg, Wymiana układu hamulcowego na nieco mocniejszy np. Brembo, Wymiana zawieszenia
Ostatnio zmieniony przez Andi 3 Kwiecień 2010, 17:00, w całości zmieniany 1 raz
Hakus żarówki to jakieś zwykłe Philipsa. Klosze mam czyste w środku wiec może dla tego taki efekt wyszedł. Mam zamiar zmienić na nieco mocniejsze Philipsy ale nie podjąłem jeszcze decyzji na jakie
Fajna Corsa i dobrze wybrałeś z tym silnikiem, kolorek też mi się podoba, a wyposażenia tylko pozazdrościć:))) Pozdrawiam i życzę powodzenia w eksploatacji!!
_________________ ----- Dla oszczędności i z miłości: Corsa B-o Gaz do dechy a 5l] -----
----- Z zamiłowania Tylny Napęd] -----
----- W przyszłości: Patrol 4x4, r129 sl280, Charger... -----
W związku z tym, iz zbliża się zima a w zimie oprócz dobrych opon dobre hamulce to podstawa, zabrałem się za sprawdzenie stanu technicznego tylnych szczęk. Niestety widok nie był za rewelacyjny - stare i nieźle juz zatyrane szczęki nadawały się tylko do wymiany.
Trzeba było wymienić szczęki i przy okazji komplet cylinderków. Stare niestety zaczęły przeciekać. Oto nowy zestawik do Niuni Ferodo Premier i cylinderki Delphi
A tak juz wygląda całość po założeniu i odpowietrzeniu układu hamulcowego i zalaniu płynem DOT3
Po całej operacji hamulec ręczny zyskał na wartości jak i komfort hamowania jest znacznie lepszy a mój portfel lzejszy o 200zł
Niebawem czekam nie zmiana klocków na przedniej osi
alex_l [Usunięty]
Wysłany: 21 Listopad 2009, 13:36
już wiem skąd pseudo 'żaba'
Cb i zielona... czego chcieć więcej?
TAKIEGO WYPOSAŻENIA : )
Generalnie rozkład mocy hamowania w Corsie B 60% przód i 40% tył. Na starych szczękach coś mi słabo hamowała i było powoli już słychać jakieś szumienie w bębnach więc wolałem dłużej nie czekać by czegoś nie rozwalić.
Teraz komfort hamowania poprawił się znacznie. Trzeba było jakieś 400km by się szczęki ułożyły i lekko dotarły. Niebawem zmienię klocki na przód. Tarcze Brembo będą jeszcze musiały trochę poczekać....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum