Przegladasz forum jako niezalogowany, rejestrujac sie zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym.ganja
Fan Klub Corsa Club A B C D Polska forum opla corsy, forum, komentarze, opinie :: Kto lepiej kieruje: ona czy on?

Fan Klub Corsa Club A B C D Polska forum opla corsy, forum, komentarze, opinie Strona Główna » Opel Corsa - wszystko po trochu » Informacje ze świata » Kto lepiej kieruje: ona czy on?

Kto lepiej kieruje: ona czy on?
Autor Wiadomość
Nadhira 

Silnik:: 1.7DI-Y17DTL
Typ:: Corsa C
Województwo:
mazowieckie

LPG: Nie
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 8 Marzec 2010, 18:53   Kto lepiej kieruje: ona czy on?

Czy kobiety są gorszymi kierowcami od mężczyzn? To pytanie pojawia się od dawna. Dość ciekawy wycinek tego zagadnienia ukazuje nam sondaż wykonany przez serwis internetowy rankomat.pl.

Z przeprowadzonej analizy wynika, że 90 proc. pań postrzega swoich partnerów, jako dobrych lub bardzo dobrych kierowców. Jednocześnie 94 proc. respondentek ocenia panów dobrze lub bardzo dobrze w porównaniu do wszystkich innych kierowców.

Tak pochlebną opinię na temat swoich partnerek ma o 20 proc. mniej mężczyzn. Jedynie 6 proc. ankietowanych mężczyzn uważa, że ich partnerka jeździ bardzo źle lub tragicznie, przy czym warto zaznaczyć, że takiej odpowiedzi nie udzieliła żadna respondentka.

W sytuacji, gdy kobieta złapie gumę, 42 proc. z nich zadzwoni po pomoc do swojego partnera. Ale aż 34 proc. respondentek, deklaruje własnoręczną naprawę powalając na łopatki stereotyp bezradnej kobiety. Spośród mężczyzn spytanych o taką sytuację, jedynie 14 proc. z nich prosi o pomoc innych.

Spośród drogowych wybryków, najbardziej denerwujące u mężczyzn jest przekraczanie prędkości i takie zachowanie drażni aż 36 proc. kobiet. Za to panów przede wszystkim irytuje wymuszanie pierwszeństwa – taką odpowiedz zaznaczyło 20 proc. ankietowanych.

Źródło: www.motofakty.pl

mds 
NOWY

Silnik:: inny
Typ:: Corsa B
Województwo:
mazowieckie

LPG: Tak
Wysłany: 10 Marzec 2010, 11:14   

Nadhira napisał/a:
Ale aż 34 proc. respondentek, deklaruje własnoręczną naprawę powalając na łopatki stereotyp bezradnej kobiety.

a ile naprawdę tak postąpi... ?

Nadhira 

Województwo:
mazowieckie

Wysłany: 10 Marzec 2010, 11:51   

ja na pewno :D chociaż lubię czasem poprosić mojego Pitera o pomoc, żeby czuł się potrzebny :)

west 
TECHNIK DS. FORUM

Silnik:: 1.4i
Województwo:
wlkp

Wysłany: 10 Marzec 2010, 12:46   

Nadhira napisał/a:
ja na pewno :D chociaż lubię czasem poprosić mojego Pitera o pomoc, żeby czuł się potrzebny

bujda!

założę się o flachę że otworzysz maskę silnika, 80-90% części, nie będziesz wiedziała co to jest i do czego służy;p

Nadhira 

Województwo:
mazowieckie

Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:00   

nikt nie mówił że mam sama robić remont silnika lol :P

mkass 
Bywalec

Silnik:: 1.2i
Województwo:
opolskie

Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:19   

Nadhira napisał/a:
Za to panów przede wszystkim irytuje wymuszanie pierwszeństwa – taką odpowiedz zaznaczyło 20 proc. ankietowanych.

To prawda i poczułem to na własnej skórze, przed pracą w PSP jeździłem w Ratownictwie Medycznym jako kierowca i wioząc na sygnale pacjenta w ciężkim stanie kobieta wymusiła pierwszeństwo i efekcie ratując się wjechałem na chodnik ścinając słupki......tłumaczenie kobiety: widziałam że karetka jedzie na sygnale ale myślałam że zdążę przejechać!!!!!!!!!!!

west 
TECHNIK DS. FORUM

Silnik:: 1.4i
Województwo:
wlkp

Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:22   

mds napisał/a:
Nadhira napisał/a:
Ale aż 34 proc. respondentek, deklaruje własnoręczną naprawę powalając na łopatki stereotyp bezradnej kobiety.

Nadhira napisał/a:
nikt nie mówił że mam sama robić remont silnika lol :P
:fkc:

Barmanka

Bywalec

Dołšczyła: 16 Mar 2008
Kraków

Witam serdecznie! Czy szukałes swojej odpowiedzi na pytanie <<<tutaj >>> ???

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu